Del 3. Historien om IQB Stomsystem

Nytt år, nytt decennium, NY BALK!

Cirka 10 år senare är nu nästa generations IQB balk här, men nu med delvis ny teknik.
Precis som IQB stomsystems tagline antyder så jobbar vi på VSAB med ständigt utvecklings- och förbättringsarbete. Detta har lett till att vi nu är redo att dela vår senaste produktutveckling tillsammans med er.

Familjen IQB stomsystem växer och får en ny balk som familjemedlem, IQB balk 3.
Den nya balken kommer att för kunden se precis likadan ut och har dessutom samma positiva egenskaper. Precis som dagens IQB balk 2, kommer IQB balk 3 att levereras med ett inbyggt brandskydd direkt från fabrik. IQB balk 3 är resultatet av ett pågående utvecklingsarbete som VSAB har jobbat med under en längre tid. Brandprover har genomförts och fina resultat uppnåtts.

Detta innebär att IQB stomsystem numera består av två balkar och en pelare. IQB balk 2 (samverkansbalk), IQB balk 3 (hattbalk med inbyggt brandskydd) och IQB pelare 1 (samverkanspelare). Alla balkar och pelare kan kombineras så som önskas och självklart precis som tidigare tillsammans med annat traditionellt stål.

Men varför ta fram en ny balk som ger kunden samma fördelar tänker ni?

Jo, för att den nya balken ger ett litet mindre avtryck på vår gemensamma miljö och blir förhoppningsvis ett effektivare alternativ till ert projekt. Grundtanken med IQB stomsystem har alltid varit att skapa en bättre totalekonomi för projektet. Vi tror oss vara något på spåret. Nästa generations IQB balk är ett steg i rätt riktning. Vi menar att en stor del i det handlar om att minska riskerna genom att flytta arbetsmoment från montage till fabrik.

Är du nyfiken på att läsa mer om den nya balken – IQB balk 3 – kan du göra det här tillsammans med information om övriga familjemedlemmar i vårt brandskyddade stomsystem.

Har du kanske missat de första två delarna i historien om IQB stomsystem så kan du ta del av dem i vår blogg.

IQB – Maybe the best buildingsystem on the market.