VSAB levererar stålet till Liseberg Grand Curiosa Hotel – en del av Lisebergs Jubileumsprojekt

Hotell Liseberg Liseberg Grand Curiosa hotell

Liseberg Grand Curiosa hotell

Lisebergs Jubileumsprojekt är en del av Lisebergs expansionsplaner söder om nöjesparken och består av en vattenpark och ett hotell. Hotellet, Liseberg Grand Curiosa Hotel, ska bli Sveriges mest fantasifulla familjehotell. Här står upptäckarlusten hos både små och stora äventyrare i centrum. Du kommer bland annat att kunna ta rutschkanan ner till frukosten, för att sen ta en tur i en fullt fungerande karusell från 1923. Jo, det kommer stå en karusell mitt i restaurangen.

Hotellet är starkt tematiserat och får en totalyta på 29 900 m2 och 457 rum. Alla med minst fem bäddar. Stort restaurangutbud med flera restauranger, barer, en uteservering och takbar med en fantastisk vy från nionde våningen. Det kommer även att finnas en mindre mötesanläggning och ett gym. Det är till hotellbyggnaden som VSAB ska leverera stålet till.

Totalt handlar det om en uppskattad mängd på ca 750 ton stål. Utöver det traditionella stålet levererar även VSAB knappt 80st IQB pelare, som är en del utav VSAB´s IQB stomsystem. Projektet har valt att använda sig av IQB pelaren där pelarna är synliga och därmed undvika eventuell brandskyddsmålning eller annan inklädnad. VSAB är nu i full gång med tillverkningen och har leveranser kontinuerligt fram till cirka april-maj 2021.

Sammantaget ett mycket spännande projekt som VSAB är stolta att få vara en del utav.